Zastávka - registr oznámení  

Vyhledávání

?
 
 

 

Pokyny pro žadatele o přístup do registru

 

 

Informace o registru

Zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů (dále jen "zákon") ukládá veřejným funkcionářům povinnost podávat evidenčnímu orgánu formou čestného prohlášení oznámení o jiných vykonávaných činnostech, oznámení o majetku a oznámení o příjmech, darech a závazcích (dále jen "oznámení"), která jsou evidenčním orgánem vedena v registru oznámení (dále jen "registr").

 

U obce Zastávka jsou veřejnými funkcionáři:

 

  • členové zastupitelstva, kteří jsou pro výkon funkce dlouhodobě uvolněni
  • vedoucí úředník podílející se na výkonu správních činností, zařazený do obecního úřadu

Registr vede evidenční orgán, kterým je tajemník obecního úřadu

 

Nahlížení do registru

Každý má právo na základě písemné žádosti bezplatně nahlížet do registru a pořizovat si z něho opisy a výpisy. Opisy a výpisy evidenční orgán žadatelům o nahlížení do registru neověřuje a také jim neposkytuje fotokopie písemností vedených v registru.

Do registru je možné nahlížet osobně u evidenčního orgánu nebo v elektronické podobě prostřednictvím veřejné datové sítě (dále jen "v elektronické podobě"). Pro žádost o nahlédnutí do registru je předepsaná písemná forma. Musí v ní být obsaženy jméno, příjmení, datum narození, trvalý pobyt, případně adresa pro doručování, liší-li se od adresy trvalého pobytu.

 

Žádost o nahlédnutí do registru lze podat:

  • osobně u evidenčního orgánu

V takovém případě se prosím obraťte na pracovníka evidenčního orgánu JUDr. Jaroslavu Dvořáčkovou, a to buď prostřednictvím telefonního čísla 546 429 048 či prostřednictvím e-mailu:   a dojednejte si přesný termín Vaší návštěvy evidenčního orgánu.

Poté se v domluveném termínu dostavte osobně k evidenčnímu orgánu, tj. do budovy Obecního úřadu v Zastávce, Hutní osada 14, Zastávka, v pondělí a středu v době od 8.00 - 17.00 hodin, v úterý a čtvrtek v době od 8.00 - 15.00 hodin, a v pátek v době od 8.00 do 12.00 hodin.

Pracovníkovi evidenčního orgánu předložte vyplněnou žádost o nahlédnutí do registru, resp. od pracovníka evidenčního orgánu si vyžádejte příslušný tiskopis, kde vyplňte stanovené údaje. Údaje uvedené v žádosti pracovník evidenčního orgánu ověří na základě Vámi předloženého průkazu totožnosti. Poté Vám umožní nahlédnout do registru, nebo Vám udělí uživatelské jméno a přístupové heslo. Uživatelské jméno a přístupové heslo Vás opravňuje nahlížet do registru v elektronické podobě z libovolného počítače připojeného k veřejné datové síti.

 

  • prostřednictvím provozovatele poštovních služeb

 

  •  elektronicky do elektronické podatelny evidenčnímu orgánu

Po ověření žádosti o nahlédnutí do registru Vám pracovník evidenčního orgánu udělí uživatelské jméno a přístupové heslo, které Vám doručí prostřednictvím provozovatele poštovních služeb do vlastních rukou. Uživatelské jméno a přístupové heslo Vás opravňuje nahlížet do registru v elektronické podobě z libovolného počítače připojeného k veřejné datové síti.

 

Technické podmínky nahlížení do registru

Oznámení v registru jsou zveřejňována jako dokumenty PDF. K jejich prohlížení je nutný prohlížeč, např. Adobe Reader, který lze zdarma získat  např. na stránkách Amos Software.

 

Poučení

 

Veškeré údaje vedené v registru mohou být použity a dále zpracovávány, s výjimkou uvedenou v § 13 odst. 5 zákona, pouze za účelem zjištění případného střetu zájmů při výkonu funkce veřejného funkcionáře. Zpracováním osobních údajů v registru nesmí být dotčena ochrana osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, v platném znění.

Přestupků se dopustí ten, kdo používá nebo dále zpracovává údaje vedené v registru k jinému účelu než ke zjištění případného střetu zájmů při výkonu funkce veřejného funkcionáře, dále ten kdo neoprávněně sdělí třetí osobě uživatelské jméno a přístupové heslo k nahlížení do registru. Za uvedené přestupky lze uložit pokutu do výše 50 000 Kč.

 

Sdělení evidenčnímu orgánu

Každý má právo písemně sdělit evidenčnímu orgánu skutečnosti, které nasvědčují nepravdivosti nebo neúplnosti údajů, uvedených v oznámeních evidovaných v registru. Sdělení lze podat též v elektronické podobě prostřednictvím veřejné datové sítě.

Sdělení lze podat:

  • prostřednictvím provozovatele poštovních služeb
  • elektronicky do elektronické podatelny evidenčnímu orgánu

Evidenční orgán do 30 dnů ode dne obdržení sdělení písemně oznámí tomu, kdo sdělení podal, jak bylo s jeho sdělením naloženo. Bylo-li sdělení učiněno v elektronické podobě, lze odpovědět též tímto způsobem.

 

Ochrana osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, stanoví v § 18 odst. 2, že správce, který provádí zpracování osobních údajů podle § 18 odst. 1 písm. b/ tohoto zákona, je povinen zajistit, aby informace týkající se zejména účelu zpracování, kategorií osobních údajů, kategorií subjektu údajů, kategorií příjemců a doby uchování, které by byly jinak přístupné prostřednictvím registru vedeného Úřadem pro ochranu osobních údjaů podle § 35, byly zpřístupněny, a to i dálkovým přístupem nebo jinou vhodnou formou.

 

Účel zpracování:

Vedení registru a plnění dalších povinností v souladu se zákonem.

 

Kategorie osobních údajů:

Jméno, příjmení, datum narození, místo trvalého pobytu, adresa pro doručování, údaje o vykonávaných činnostech, o majetku, o příjmech, darech a závazcích.

 

Kategorie subjektů údajů:

Veřejní funkcionáři uvedení v § 2 odst. 1 písm.l/ a v § 2 odst. 2 písm. e/ zákona, žadatelé o nahlížení do registru podle § 13 odst. 2 a 6 zákona a oznamovatelé podle § 13 odst. 8 zákona.

 

Kategorie příjemců:

Žadatelé, obecní úřad obce s rozšířenou působností, Úřad pro ochranu osobních údajů

 

Doba uchování:

oznámení - 5 let ode dne skončení výkonu funkce veřejného činitele

žádost o nahlížení - 5 let ode dne jejího podání

Poté bude s písemnostmi nakládáno v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivniství a spisové službě a o změně některých zákonů, v platném znění. 

 
Zodpovídá: JUDr. Jaroslava Dvořáčková
Vytvořeno / změněno: 20.5.2008 / 20.5.2008
Evidenční číslo: 100347-51

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


web & design , redakční systém | Přihlásit se