Havlíčkův Brod - registr oznámení  

Vyhledávání

?
 
 

 

Registr oznámení o činnostech, oznámení o majetku a oznámení o příjmech, darech a závazcích - pokyny k nahlížení

 

 

Registr oznámení o činnostech, oznámení o majetku a oznámení o příjmech, darech a závazcích, dle zákona č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů (dále jen "registr"), ukládá veřejným funkcionářům uvedeným v § 2 zákona oznamovat skutečnosti, které umožňují veřejnou kontrolu majetku nabytého za dobu výkonu funkce a dalších příjmů, darů nebo jiného prospěchu, získaných za dobu výkonu funkce, případně finančních závazků, které veřejný funkcionář má.

Povinnost podat oznámení o činnostech, majetku, příjmech, darech a závazcích podle zákona č. 159/2006 Sb. vznikne současným veřejným funkcionářům nejdříve za rok 2007, přičemž lhůta k podání je do 30. června 2008. Do té doby bude registr obsahovat pouze oznámení veřejných funkcionářů, kteří ukončili výkon funkce.

Registr je veřejný a každý má právo do něj bezplatně nahlížet a pořizovat si z něj opisy a výpisy. Registr je uložen u tajemníka městského úřadu, který vede evidenci o nahlížení do registru. Nahlížení do registru je možné i v elektronické podobě prostřednictvím veřejné datové sítě.

Každý má právo písemně sdělit evidenčnímu orgánu, tj.tajemníkovi městského úřadu skutečnosti, které nasvědčují nepravdivosti nebo neúplnosti údajů, uvedených v oznámeních evidovaných v registru; sdělení lze podat též v elektronické podobě prostřednictvím veřejné datové sítě. Evidenční orgán do 30 dnů ode dne obdržení sdělení písemně oznámí tomu, kdo sdělení podal, jak bylo s jeho sdělením naloženo; bylo-li sdělení učiněno v elektronické podobě, lze odpovědět též tímto způsobem.

Nahlížení do registru

Do registru je možno nahlížet na základě podané písemné žádosti osobně v pracovní době městského úřadu v Havlíčkově Brodě u tajemníka městského úřadu – kancelář č. 112, 1. poschodí, Havlíčkovo náměstí 57.

K nahlížení do registru v elektronické podobě je nutno získat přístupové jméno a heslo, které uděluje tajemník městského úřadu.

Doporučený postup k vydání uživatelského jména a hesla:

1.      Je možno závaznou žádost uvedenou na webových stránkách města:
a) osobně  podat v registračním místě, tj. k tajemníkovi MěÚ do kanceláře č. 112 nebo 113 v 1. poschodí budovy radnice,  Havlíčkovo náměstí 57, Havlíčkův Brod.
b) poslat žádost v elektronické podobě podepsanou zaručeným elektronickým podpisem na adresu elektronické podatelny MěÚ Havlíčkův Brod:
epodatelna@muhb.cz
c) poslat žádost písemně prostřednictvím provozovatele poštovních služeb na adresu: Město Havlíčkův Brod, k rukám tajemníka, Havlíčkovo náměstí 57, 580 01 Havlíčkův Brod

2.   po podání žádosti udělí evidenční orgán žadateli uživatelské jméno a přístupové heslo k registru, které bez zbytečného odkladu doručí prostřednictvím provozovatele poštovních služeb do vlastních rukou žadatele.Toto uživatelské jméno a heslo opravňuje po dobu, na které bylo vystaveno, nahlížet do registru na jeho stránkách z libovolného počítače připojeného k veřejné datové síti.

Poučení
Sdělit třetí osobě uživatelské jméno a heslo k nahlížení do registru je zákona zakázáno a je přestupkem podle § 23 a 24 zákona, za který lze udělit pokutu do výše 100 000 Kč. Dále je přestupkem používání nebo další zpracování údajů vedených v registru k jinému účelu než ke zjištění případného střetu zájmů při výkonu funkce veřejného funkcionáře.

O každém nahlédnutí do registru v elektronické podobě se automaticky provede záznam s uvedením data, času a předmětu dotazu, případně požadovaného dokumentu.

Evidenční orgán si vyhrazuje právo zrušit či zablokovat uživatelské jméno a heslo pokud má důvodné podezření, že byly porušeny podmínky, za kterých bylo vydáno, zejména pokud bylo sděleno třetí osobě.

Podáním Žádosti o nahlížení do registru a Žádosti o udělení uživatelského jména a hesla žadatel souhlasí se zpracováváním osobních údajů a to na dobu nejméně pět let po ukončení platnosti přiděleného uživatelského jména

 

Technické podmínky nahlížení do registru
Dokumenty v registru jsou uveřejňovány jako dokumenty PDF. K jejich prohlížení je nutný prohlížeč, např. Adobe Acrobat Reader, který lze zdarma získat např. na stránkách AMOS Software.

 

 
Zodpovídá: Ing. Václav Stejskal
Vytvořeno / změněno: 22.4.2008 / 22.4.2008
Evidenční číslo: 100443-1003

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


web & design , redakční systém | Přihlásit se